Årets breddeklubb 2010

Under gårsdagens serieåpning mot Haugesund 2 var tidligare Champions League dommar Terje Hauge på plass på Furubakken for å dela ut diplom og eit stipend på 10.000 kroner til Valestrand Hjellvik frå Hordaland Fotballkrets. Bakgrunnen var at HFK har kåra Valestrand Hjellvik til årets breddeklubb 2010. Les heile begrunnelsen her.

Årets breddeklubb 2010 - Valestrand Hjellvik FK

Valestrand hjellvik ble grunnlagt i 1992 etter en sammenslåing av klubbene Valestrand IF fra 1978 og Hjellvik IL fra 1959.

Klubben har siden sammenslåingen hatt en positiv vekst og er opptatt av å gi et godt fotballtilbud til både gutter og jenter. Til tross for et relativt beskjedent befolkningsgrunnlag i nærområdet, hadde VHFK i 2010-sesongen lag i tilnærmet alle klasser, fra minigutt- og jente til senior herrer og damer.

Klubben har de senere årene gjort seg positivt bemerket med en stor og meget entusiastisk tilskuerskare rundt klubbens a-lag for herrer. Disse følger laget i tykt og tynt og skaper en god ramme rundt lagets kamper, både på hjemme- og bortebane. A-laget vant i 2010-sesongen sin avdeling i 4. divisjon og lyktes dermed å rykke opp til den nye "regionsomfattende" 3.divisjon i 2011-sesongen, med en spillerstall som i hovedsak består av lokale spillere. Klubben har dermed nådd et sportslig nivå for herrer som de ikke har opplevd tidligere.

Valestrand Hjellvik har videre jobbet målrettet med utdanning av egne trenere. Over en periode på rundt ett år er hele rekken av kurs på Trener-1 nivå (UEFA A-lisens) gjennomført. I dette arbeidet har klubben også vært flink til å få med seg trenere fra de øvrige klubbene på Osterøy.

Klubben har en meget "levende" hjemmeside, og er en av de første breddeklubbene i kretsen med egne TV-sendinger fra kamper og annen aktivitet i klubben. Dette bidrar til at medlemmer og andre som ønsker det får en god mulighet til å følge med på hva som skjer i klubben.

Hordaland Fotballkrets gratulerer Valestrand Hjellvik som årets breddeklubb 2010 i Hordaland Fotballkrets med stipendet som er på 10.000.-