Surt tap mot Sotra

Valestrand Hjellvik åpnet i et forrykende tempo i bortekampen mot Sotra i dag og kunne fort hatt ein tomålsledelse når ein Sotraspelar plutselig kom åleina mot ein ryggande Kristian Birkeland i VHFK-buret. Dermed vart det enkelt å setta ballen i nettet bak keeperen. Like før pause fekk endeleg Magnus Garden hull på byllen etter sjansesløseri i første omgang.

Dermed var stillingen 1-1 til pause i ein omgang VH dominerte.
Andre omgangen var kun 19 sekunder gammel når Mats Solberg fekk ballen inne i boksen og banka VH i føringa. Det såg lenge ut til at dei svarte og kvite skulle stikka av med alle poenga, men 20 minutt før slutt rakna det for bortelaget. Ein høg ball inne i feltet såg i utgangspunktet ufarlig ut, men Kristian Birkeland feilberegna og Sotra fekk ein billig utligning. To minutter seinare var heimelaget frampå igjen og dermed var det VH som ufortjent hadde havna under i målprotokollen. I det 85 minutt auka heimelaget ledelsen til 4-2, men ein rask redusering av Kristoffer Bognøy som fekk kjempetreff på lærkula ordna ny spenning i sluttminutta. Sotra brukte tida godt med å hala ut tida nede ved cornerflagget og fekk tempoet i kampen ned. VH prøvde febrilsk å flytta laget opp på bana, men det ville seg ikkje og dermed stakk Sotra av med tre livsviktige poeng i bunnstriden.

Sotra - VHFK  Live frå 1800