Dramaet på Furubakken

Det vart høgdramatisk på Furubakken i kveldens kamp mellom Valestrand Hjellvik og Frøya. Publikum fekk valuta for pengane med fire scoringer, fire utvisninger, straffespark og strømbrudd. Simen Fjørtoft scora sitt femte mål på tre kampar og står fram som den mest formsterke VH-spelaren for tida.

Det begynte svært bra for hjemmelaget. I åpningsminuttene hadde VHFK flere gode muligheter, og da Simen Fjørtoft vart lagt i bakken av keeper i det 13. minutt var det klart for straffespark til vertene. Keeper ble noe overraskende belønnet kun med gult kort. Straffen ble kontant satt i mål av Øyvind Thomassen.
Resten av omgangen var jevnspilt, men like før pause slo Stig Hopsdal en nydelig stikker til Simen Fjørtoft som elegant satte inn 2-0 alene mot keeper.

Utover i andre omgang har VHFK full kontroll, og kunne fort ledet med flere mål etter gode angrep og sikkert forsvarspill.
Så begynner det å hardne til på Furubakken. I tur og orden sender dommer fire spillere i garderoben. På hjemmelaget blir Tom Sivertsen sendt i dusjen for to gule kort og Øyvind Thomassen finner veien til samme dusj noen minutter senere. På bortelaget får Joseph Grah sitt andre gule og rusler surmulende  i dusjen han med. Til slutt får en Frøya-spiller direkte rødt for en grisetackling av Kristoffer Bognøy, og det var nok ikke mye varmt vann igjen til de 18 som fullførte kampen.
I det 81. minutt reduserer Frøya på et lykketreff som går i bue over alt og alle og daler ned i nettmaskene.
Mens lagene gjør seg klar til avspark etter scoringen blir det plutselig bekmørkt på Furubakken. Sabotasje? Strømbrudd? Menneskelig svikt? Det var nok det siste som var rett. Lysbryteren var tidsinnstilt og slo seg automatisk av litt for tidlig. Eneste lyset på Furubakken var det bunkersen som stod for. De hadde et nødbluss i ermet og det ble flott stemning i mørket, med bengalsk lys, røyk, sang og trall.
Omsider kom lyset på igjen og kampen kunne fortsette. Frøya utligner noen minutter senere.
Drøyt ti minutter på overtid fikk dommer muligheten til å sende enda en spiller i dusjen, men Frøya-keeperen hadde Fru Fortuna med seg i kveld og slapp et nytt gult da han sparket ballen bort etter at dommer hadde blåst. Han var vel heldig som slapp det røde da han tok siste mann i straffesituasjonen også.
Kampen ender 2-2 i en kamp der VHFK burde hatt alle poengene.

VHFK - Frøya 2-2 (2-0) Slutt