Øyvind Thomassen med hat-trick

Valestrand Hjellvik slo Frøya 5-3 på bortebane i kveld. Dagens mann på VHFK var utvilsomt Øyvind Thomassen. Midtbane-giganten scorte sitt første hat-trick i VH-drakta. -En utrolig deilig følelse, sa Thomassen til VTV etter kampen.

Frøya - VHFK
Kampstart 1900
4. divisjon avd. 02
Frøya - Valestrand Hjellvik 3-5
1-0 Joseph Grah 20`
1-1 Øyvind Thomassen 25`
1-2 Stig Hopsdal 28`
1-3 Øyvind Thomassen 52`
1-4 Øyvind Thomassen 61`
2-4 Joseph Grah 69`
3-4 87`
3-5 Aleksander Lenning 90`

Frøya kom best i gang og produserte flere halvsjanser i starten av kampen. VH lå lavt og trillet mye ball. Etter 20 minutter glapp det i småpasningspillet i de bakre rekker og Frøya kunne enkelt sette inn 1-0 ved spisskjempen Joseph Grah.
Etter baklengsmålet flyttet VH seg høyere opp i banen og dette ga umiddelbart uttelling.
Etter 25 minutter får Øyvind Thomassen ballen og banker den i mål fra 16-17 meter. Det var bare forvarselet for hva som skulle komme fra den kanten.
Tre minutter senere er Stig Hopsdal frempå og flikker inn 2-1 på herlig vis.

2. omgang var såvidt i gang da Frøya kom på en farlig visitt. Bare en lang tå fra en god Simen Kallekleiv i midtforsvaret reddet redusering for vertene.
Etter 52 minutter blir Øyvind Thomassen spilt gjennom og midtbanegiganten smeller inn 3-1 etter nydelig angrepsspill av bortelaget.
Bare minutter senere er Kristoffer Bognøy på farten for VHFK. Han kommer seg foran Frøya-stopperne og stormer mot mål, men han blir tacklet på 16-meterstreken og den ene stopperen til Frøya får korrekt rødt kort for felling av siste mann. Etter flere minutter med klaging og syting fra spillere og støtteapparatet til Frøya kan endelig Øyvind Thomassen lade kanonen for frisparket. Han klinker til med høyresleggen og treffer muren. Ballen kommer i bue mot Thomassen som kliner ballen i mål med venstresleggen og dermed er hans første hat-trick i VHFK-trøyen ett faktum.
Dermed leder VH 4-1 med en halvtime igjen på stadionuret og Frøya er redusert til 10 mann.
Dette gjør sitt til at VHFK senker nivået noen hakk og Frøya reduserer to ganger.
Joseph Grah sin andre scoring for hjemmelaget var en aldri så liten perle der han banker ballen i mål på halv volley. Med tre minutter igjen å spille + 6 minutter tillegg begynte usikkerheten for alvor å bre seg. Heldigvis hadde vi en iskald Aleksander Lenning ut på banen som fra skrått hold fastsatte sluttresultatet til 5-3 på overtid.